Over ons

Het bedrijf is meer dan 75 jaar geleden opgericht door Pieter de Jong. Van origine was het een gemengd bedrijf wat bestond uit veeteelt en bollen- bloemen- en groenteteelt. Pas toen het bedrijf definitief werd overgenomen door zonen Cor en Gerrit en schoondochter Marijke, werd besloten om uitsluitend met de bollenteelt verder te gaan. Deze keuze tot specialisatie heeft goed uitgepakt, want gedurende de jaren heeft het bedrijf een constante groei gekend.

Tegenwoordig is de basis van het bedrijf nog steeds de teelt. De tulpen worden voornamelijk in Flevoland gekweekt waar de zware kleigrond zorgt voor veel groeikracht in de bollen. Daarnaast worden er in Zeeland en onder plastic tulpen geteeld bestemd voor de vroege bloei. Op deze manier kunnen wij het gehele seizoen een breed kleurenassortiment aanbieden. In de omgeving van Bordeaux hebben wij een productievestiging voor het kweken van lelies. Het klimaat is hier uitermate geschikt voor het telen van met name OT-hybriden en Oriental lelies. De grote hoeveelheid zonlicht zorgt voor meer energie in de bol, wat meer knoppen en een sterkere plant oplevert. In Limburg worden voornamelijk de LA-hybriden geteeld. Voor het kweken van de bollen wordt gebruikt gemaakt van de modernste technieken zoals gps planten en airtech spuiten. Maar wij zijn vooral een ‘hands on’ bedrijf, met veel gevoel voor het product.

Brindisi
Brindisi

De gehele verwerking en controle van de bollen vindt plaats op het bedrijf in Venhuizen. De preparatie van de bloembollen begint direct na het rooien, waardoor de bloeidatum nog exacter te sturen is. Hiervoor beschikken wij over een groot aantal moderne klimaatcellen, zodat altijd de ideale temperatuur aangehouden wordt. Het merendeel van de tulpen preparen wij voor de waterbroei en daarnaast behandelen wij ook tulpen af op 5 graden voor teelt in de volle grond. Het hele jaar door hebben wij ingevroren lelies op voorraad staan. Doordat wij het suikerniveau meten vanaf het rooien zijn wij in staat om het ideale invriesmoment te bepalen.

Dankzij goede contacten met veredelaars en kennis van de markt kunnen we een uitgebreid en modern assortiment broeitulpen en lelies aanbieden. Doordat we grote uniforme partijen telen en na het rooien direct met prepareren beginnen, resulteert dit voor onze klanten in een gelijkmatiger groei. Naast de kwaliteit van onze bollen, geloven wij in een professionele en flexibele aanpak met aandacht voor de verschillende wensen van onze klanten.