Nieuws

Telstar

woensdag 3 april 2013

Dit jaar zijn we gestopt met het produceren van deTelstar. Voor vele jaren hebben wij deze Iris geteeld. Helaas is de wereldwijde vraag naar Iris de laatste jaren gedaald, waardoor het een te kleine teelt werd om in ons programma te passen. Het stoppen met de teelt van irissen geeft ons de kans om ons nog beter te focussen op tulpen en lelies. We danken onze klanten voor het vertrouwen wat zij alle jaren in ons gesteld hebben.

Telstar

Nieuwe lelies

dinsdag 26 juni 2012

Wij investeren continue in nieuwe soorten lelies om een modern assortiment te behouden. Hiervoor zijn wij altijd bezig met het bezoeken van tentoonstellingen en veredelaars. We bezoeken wereldwijd testkassen, zodat wij weten hoe een nieuw soort reageert op verschillende condities. Op deze manier investeren wij in soorten met veel potentieel. De soorten hieronder kunnen wij in de komende jaren op grote schaal aanbieden. Eremo is een sterke LA, met een intens oranje kleur. Arbatax is een donker rose soort met een spreken wit hart. Het is een prachtige plant met een goede knop telling. Merente hebben wij op dit moment al in productie. Deze LA heeft grote witte knoppen en een betere knoptelling dan litouwen. Met Pavia, Freya en Nashville hebben wij drie zeer aantrekkelijke gele LA’s in ons assortiment. Tarrango is een supersterke donker rose oriental. De intense kleur van de bloem en knop contrasteert met het prachtige donkergroene blad. Als laatste hebben wij een oranje OT genaamd Corcovado. Met deze soorten hopen wij onze klanten ook in de toekomst van dienst te kunnen zijn!

Nieuwe lelies Nieuwe lelies Nieuwe lelies Nieuwe lelies Nieuwe lelies Nieuwe lelies

Bloemen!

maandag 16 mei 2011

Ieder jaar is het weer een prachtig gezicht wanneer alle tulpenvelden aan het bloeien zijn. Daarom weinig tekst en veel foto's!

Bloemen! Bloemen! Bloemen! Bloemen! Bloemen! Bloemen!

Voorjaar!

maandag 21 maart 2011

Dit jaar ging het planten minder gemakkelijk dan de voorgaande jaren. De grond was verzadigd met water, door de grote hoeveelheid regen die vanaf augustus was gevallen. Een goede voorbereiding was dit jaar nog belangrijker dan normaal. Met goed materiaal gaat het een stuk gemakkelijker. We gebruiken altijd al tractors met rupsaandrijving, vanwege de lagere bodemdruk en grotere stabiliteit. Dit jaar gebruikten we ook een ploeg, voor wanneer de bovenlaag te nat was om te kopeggen. Maar het belangrijkste is natuurlijk de structuur van de grond, de boeren weten op welke stuk wij komen en laten deze ook zo veel mogelijk met rust. Dit alles samen zorgde er voor dat in half november alle tulpen netjes geplant waren. We hadden een goed gevoel over het planten, maar het is natuurlijk altijd afwachten hoe het bovenkomt. Het is dan ook prachtig te zien dat ook dit jaar alles weer gezond bovenkomt!

Voorjaar Bloemen!